Granolas batoniņš ar grauzdētām kaņepju sēklām - Veselīga recepte
Granolas batoniņš ar grauzdētām kaņepju sēklām
Sastāvdaļas:
- 50g kaņepju sēklas
- 200g auzu pārslas
- 100g mandeļu riekstu
- 50g ķirbju sēklas
- 50g pekanriekstu
- 50g kokosa skaidiņu
- Medus
- Zemesriekstu sviests
- Kļavu sīrups
- 1 tējkarote vaniļas
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120°C.
- Virtuves kombainā rupji sasmalcina mandeles, ķirbju sēklas, pekanriekstus un valriekstus.
- Lielā bļodā sajauc sasmalcinātos riekstus ar pārējām sastāvdaļām.
- Izklāj maisījumu vienmērīgā kārtā uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
- Cep 35 minūtes, izņem no cepeškrāsns, pārlej ar medu un samaisa.
- Cep vēl 25-30 minūtes, līdz granola ir zeltaini brūna. Atdzesē.
- Atdzisušo granolu sajauc ar kļavu sīrupu un zemesriekstu sviestu.
- Kārto masu traukā un pārlej ar šokolādi (pēc izvēles).
- Atdzesē ledusskapī 1-2 stundas un sagriež gabaliņos.
Uz veikalu