Granolas batoniņš ar grauzdētām kaņepju sēklām - Veselīga recepte

Granolas batoniņš ar grauzdētām kaņepju sēklām

Pagatavo sev veselīgu naķi no kaņepju sēklām. Granolas batoniņš tava veselīgā našķa alternatīva.

Sastāvdaļas:

  • 50g kaņepju sēklas
  • 200g auzu pārslas
  • 100g mandeļu riekstu
  • 50g ķirbju sēklas
  • 50g pekanriekstu
  • 50g kokosa skaidiņu
  • Medus
  • Zemesriekstu sviests
  • Kļavu sīrups
  • 1 tējkarote vaniļas

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120°C.
  2. Virtuves kombainā rupji sasmalcina mandeles, ķirbju sēklas, pekanriekstus un valriekstus.
  3. Lielā bļodā sajauc sasmalcinātos riekstus ar pārējām sastāvdaļām.
  4. Izklāj maisījumu vienmērīgā kārtā uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
  5. Cep 35 minūtes, izņem no cepeškrāsns, pārlej ar medu un samaisa.
  6. Cep vēl 25-30 minūtes, līdz granola ir zeltaini brūna. Atdzesē.
  7. Atdzisušo granolu sajauc ar kļavu sīrupu un zemesriekstu sviestu.
  8. Kārto masu traukā un pārlej ar šokolādi (pēc izvēles).
  9. Atdzesē ledusskapī 1-2 stundas un sagriež gabaliņos.
Uz veikalu