Kaņepju Piens
Kaņepju piens – spēcinošs dzēriens veselībai rudenī. No kaņepju sēkliņām var iegūt pienu – baltu kā govs pienu un ļoti spēcinošu. To gan nevajadzētu dzert lielos daudzumos, pilnīgi pietiek ar pusglāzi dienā.
Sastāvdaļas:
- 100g negrauzdētas kaņepju sēklas
- 1 litrs ūdens
- (Pēc izvēles) Medus, brūnais cukurs, kļavu sīrups, dateles, banāns, kakao pulveris, vaniļas cukurs, sāls, zaļumi
Pagatavošana:
- Mērcējiet kaņepju sēklas ūdenī nakti.
- Sablendējiet izmērcētās sēklas ar ūdeni, līdz masa kļūst piena balta.
- Izkāsiet caur marli vai sietu.
- Pievienojiet saldinātājus vai garšvielas pēc izvēles.
- Pirms dzeršanas samaisiet, jo piens noslāņojas.
Izdzeriet pusglāzi piena, un enerģijas patiešām pietiek visai dienai, jo kaņepju sēklas ir lielisks olbaltumvielu un omega-3 un omega-6 taukskābju avots.