Kaņepju staks ar Gī sviestu
Mēs zinām cik labas ir kaņepju sēklas, bet savienojot tās ar Gī sviestu mēs iegūstam veselīgas maltītes variāciju. ‘Ghī”, “gī”, piena zelts, dzidrinātais vai kausētais sviests – to sauc dažādi. Gī sviestu var nopirkt gan veikalā, gan arī gatavot pats. To gatavo no parasta sviesta, ilgstoši karsējot un atdalot olbaltumvielas un iegūstot tīrus piena taukus. Bieži vien tiem, kuriem ir problēmas ar laktozi – ar gī sviestu problēmu nav.
Kas nepieciešams?
- Pilnpiena sviests, nesālīts
- Kaņepju staks
Pagatavošana
- Sviestu liek katliņā un kausē uz vidējas uguns. Kad sviests sāk burbuļot, samazina uguni līdz minimumam un turpina karsēt.
- Ik pa laikam ar karoti nosmeļ putas, kas veidojas katliņa virspusē.
- Pēc aptuveni 15-20 minūtēm var redzēt, kad katliņa apakšā un virspusē ir atdalījušies baltie (piena olbaltuma) nosēdumi un pa vidu ir zeltaina sviesta masa.
- Kad šī zeltainā masa ir pilnībā atdalījusies, pārstāj sviestu karsēt un ļauj masai atdzist ~10 minūtes.
- Caur marli, kura salocīta vairākās kārtās, lej Gī sviestu uzglabāšanas traukā.
- Sviestu liek pastāvēt un tad savieno kopā ar kaņepju staku.
- Kaņepju Gī sviesta staks ir gatavs, lai labi garšo.